Durbuy & Omgeving

 

Hieronder willen wij u alvast enkele interessante adressen en activiteiten in de buurt van Durbuy meegeven zodat u uw vakantie optimaal kunt beleven.

Durbuy

Durbuy is de toeristische trekpleister van de Ardennen en van Wallonië. Jaarlijks trekt de van oorsprong Middeleeuwse stad die (volgens de inwoners) bekend staat als de ‘kleinste ter wereld’ vele duizenden toeristen.
Durbuy is een sfeervolle plaats, met kleine en nauwe keienstraatjes en oude gebouwen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Bezoek de website van Durbuy voor meer informatie.

Topiaripark in Durbuy

Het grootste Topiaripark in de kleinste stad ter wereld.
Een in Europa unieke collectie van gesnoeide buxussen op meer dan 10.000 m² in de vallei van de Ourthe.

Meer informatie over het Topiaripark vindt u hier

Durbuy Adventure Valley & La Petite Merveille zijn het resultaat van het samenvoegen van het terrein van La Petite Merveille aan de Ourthe en het terrein in Rome (voorheen Durbuy Adventure).
Durbuy Adventure Valley / La Petite Merveille is een avonturenpark voor het hele gezin en organiseert sportieve, educatieve en ontspannende activiteiten voor jong en oud zoals kajakken, natuurwandelingen, boomklimmen, mountainbiken...

Meer informatie over Durbuy Adventure Valley en La Petite Merveille vindt u hier en hier.

Radhadesh

In het hartje van de Belgische Ardennen, vlakbij Durbuy, ligt het sprookjesachtige Kasteel van Petite Somme. Het kasteel heeft een lange geschiedenis en biedt nu onderdak aan Radhadesh Ardennen: een spirituele leefgemeenschap. De nieuwe bewoners hebben het kasteel grondig gerestaureerd en omgetoverd tot een ware spirituele oase waar u de kleurrijke cultuur van de Indiase tradities kunt verkennen.

Meer informatie over Radhadesh u hier.

Grotten van Hotton

De grotten van Hotton zijn gevormd door de eeuwenlange werking van rivierwater. U daalt af naar een enorme zaal waarin vele stalagmieten en stalagtieten in diverse kleuren zijn te bewonderen.

Meer informatie over de grotten van Hoton vindt u hier.

Rommelmarkt & Markt

  • Elke zondag van 9u tot 13u: La Petite Batte – Bomal
  • Elke woensdagochtend: Place du Marché – Barvaux

Meer informatie over “La petite Batte” vindt u hier

Natuurpark Chlorophylle

In Dochamps (ten zuidoosten van Durbuy en ten noorden van La Roche) ligt een avontuurlijk bospark waar (grote) kinderen zich kunnen uitleven. Spectaculair is de wandeling via een loopbrug op vijftien meter hoogte langs de boomtoppen. Ook is er een grote speeltuin, natuurlijk van hout gemaakt! Tijdens de wandeling door het bos steekt iedereen er nog wat van op dank zij de informatieve panelen.

Meer informatie over natuurpark Chlorophylle vindt u hier.

Museum van het Ardennenoffensief

La Roche-en-Ardenne ligt vlakbij Durbuy en een bezoek aan deze levendige plaats is niet compleet zonder een bezoek aan het Museum van het Ardennenoffensief. In het grote museum zijn 120 poppen in Amerikaanse, Engelse, Duitse en Schotse uitrusting te zien. Ook zijn er vele voorwerpen die op het slagveld zijn gevonden te zien.

Meer informatie over het museum van de Slag om de Ardennen vindt u hier.

Megalithisch complex van Wéris

Wéris is een van de 'Mooiste dorpen van Wallonië'. In het traditioneel ogende dorpje staan de vakwerkhuizen er vredig bij. Ontdek de charme tijdens een wandeling door de straten, stegen en paden. Bijzonder zijn twee dolmen en een stuk of twinig menhirs. In de buurt ervan zijn resten gevonden waaruit blijkt dat er in de 3de eeuw al mensen woonden.

Meer informatie over Wéris en de Megalietensite vindt u hier.

Het Labyrint in Barvaux

Het Labyrint van Barvaux is een attractiepark van 11 ha in een maïsveld, 10 km wandelroutes, 7 acteurs per dag, 7 voorstellingen en kinderactiviteiten, 70.000 bezoekers elke zomer, maar het is vooral 1 magisch avontuur.
Elk jaar opnieuw van begin juli tot en met september komt een nieuw maïsveld tot leven, steeds in een ander ontwerp en thema. De route wordt extra spannend gemaakt met spelletjes, grappen en leerzame zaken. Ook komt u tussen de hoge hagen van maïs (soms wel 2,5 meter!) acteurs tegen.

Meer informatie over Het Labyrint van Barvaux vindt u hier.

Domaine de Palogne

Op 10' van Durbuy bevindt zich het Domein van Palogne. Hier kunt u tal van activiteiten uitoefenen: kajaks, mountainbikes, E-bike, speeltuin, mini-golf, valkerij, bezoek aan de burcht van Logne, archeologisch museum, schattenjacht, bakkerijmuseum, wandelingen, …

Meer informatie over Domaine de Palogne vindt u hier.

Het Chocolademuseum van Chocolaterie Defroidmont

In Erezée, aan de rand van het bos, vindt u Chocolatier Defroidemont, producent van overheerlijke, ambachtelijk bereide pralines. Maak een kleine omweg langs het atelier van Defroidmont om uw vakantie in de Ardennen nog wat extra smaak te geven.

Meer informatie en openingstijden vindt u op https://www.chocolatier-defroidmont.be/nl

Ambachtelijke Confituurfabriek Saint-Amour

Ambachtelijke jammakerij: fabricatie van bloemengelei, wilde-vruchtengelei en traditionele jam (40 soorten). Gearomatiseerde azijn en medicinale producten: massageolie, goudbloembalsem, tijmsiroop,... Verkoop van uitzonderlijke honingsoorten en kruiderijen.

Meer informatie over Confituurfabriek Saint-Amour vindt u hier.

Subtropisch zwembad van Bohon

Dit subtropisch zwembad van 500 m² met pierenbad van 200m² is een waar plezier voor groot en klein. De palmbomen en andere tropische planten scheppen een warme en ontspannen sfeer. Geniet van het warme water in de jacuzzi (30°) of van de sauna die toegankelijk is voor de badgasten ( + 18 jaar)! Er is ook een sauna voor privé-gebruik.

Meer informatie en openingstijden vindt u op http://www.lecod.be/accueil/

Plopsa Coo

Ontdek Plopsa Coo in hartje Ardennen, vlak bij de beroemde watervallen van Coo. Meer dan 20 attracties zorgen er voor fun en plezier. Voel de kriebels in je buik wanneer je zweeft tussen de wolken in de Mega Mindy Flyer, schuim door de woeste baren met de Vicky The Ride en glij langs machtige dinosaurussen in een vulkanisch landschap in de Dino splash. Avontuur gegarandeerd!

Meer informatie over Plopsa Coo vindt u hier.

Monde Sauvage

Monde Sauvage in het Luikse Aywaille is Belgiës enige safaripark.
Gelegen in een prachtig bebost gebied kan je of de autosafari nemen tussen de Afrikaanse Savannebewoners of op wandelsafari langs zeeleeuwen, diverse katachtigen, Amerikaanse wouden en nog veel meer.

Meer informatie en openingstijden vindt u op http://www.mondesauvage.be

Golf Durbuy

Gevestigd in het hart van de Belgische Ardennen, met een uitzonderlijke ligging en adembenemend uitzicht, is Durbuy een golfclub met een uniek karakter.
Op de baan liggen spannende uitdagingen op u te wachten: zowel de gevorderde als beginnende golfer vindt hier plezier en uitdaging op eigen niveau. Laat de gastvrijheid en culinaire specialiteiten u het echte 'joie-de-vivre’ gevoel bezorgen. De kunst van het genieten kent Durbuy als geen ander.

Meer informatie over Golf Durbuy vindt u hier.

Uiteraard valt er nog veel meer te beleven in de buurt van Durbuy.

Wij verwijzen u dan ook graag door naar de website van de toeristische dienst in Durbuy mocht u in bovenstaande lijst uw gading niet vinden.